Modul 2 – Hverdagslivets psykologi, selvutvikling & mindfulness

Selvutvikling
For de som er interessert i menneskets utviklingsmuligheter

 

Lørdag 8. november 2014

 

Selvutviklingskurs i regi av psykologspesialist Sondre R. Liverød i Kristiansand (5 timer fra kl. 10.00 til 15.00. Kursavgift 950,- pr. pers.)

 

Programmet er lagt opp som dagskurs hvor psykologspesialist Sondre Risholm Liverød presenterer psykologiske teorier og ideer i forhold til selvutvikling og hverdagslivets utfordringer. Denne gangen er det fokus på menneskets «psykiske operativsystem» og familielivets utfordringer. I tillegg har vi en bolk med praktisering av mindfulness som et viktig verktøy i møte med livets utfordringer.

 

Sondre videoforedrag oktoberAlle kursene i regi av WebPsykologen ledes av psykologspesialist Sondre R. Liverød. Denne gangen har vi også med oss fysioterapeut Nina Rostrup som vil bidra som instruktør i den praktiske bolken. Nina er sertifiserte instruktører i mindfulness, og vil veilede oss gjennom et bredt spekter av øvelser mot slutten av dagen.Nina-Kristin-Rostrup Liverød har jobbet som klinisk psykolog og psykoterapeut i 9 år på enn poliklinikk for selvutvikling i gruppe. I tillegg har Liverød et stort engasjement i forhold til formidling av psykologifaget, noe som har resultert i utviklingen av WebPsykologen.no, deltakelse i offentlige debatter, samt en utstrakt kursvirksomhet.

 

Målsetninger for dagen

 

Målet er å sette ord og forståelse på menneskets indre liv. Jeg vil presentere noen nye teorier, samt forsøke å sette teoriene ut i praksis og bidra med eksempler fra hverdagen. Den teoretiske delen av kurset vil være en øvelse i å sette seg inn i andre perspektiver, se på hverdagslivet med psykologiske briller, forstå livets fasetter på nye Det gode livmåter, og kanskje møte tilværelsen med noen nye fortolkningsmuligheter. Dette kaller jeg selvutvikling fordi jeg håper at teori i møte med hverdagslivet kan øke vår (selv)bevissthet og styrke vår fleksibilitet i møte med nye utfordringer. Jeg tror også det kan styrke vår evne til medfølelse og forståelse som er verdifulle egenskaper i det mellommenneskelige landskapet.

Mindfulness utgjør en sentral del av dette kurset, og det handler som kjent om hvordan vi kan være mer til stede i eget liv for å øke livskvalitet og få det bedre med oss selv. Det handler om evnen til å dempe stress, være mer bevisst, forebygge depresjoner og takle angst eller uro på bedre måter. Kort sagt handler det om å kultivere en mer harmonisk hverdag gjennom veldokumenterte øvelser. Mindfulness lærer oss at fortiden er forbi, fremtiden er foran oss, mens livet dypest sett alltid er her og nå. Denne gangen får vi supplerende hjelp med de praktiske øvelsene fra en erfaren mindfulness terapeut.

 

Neste kursdato i Kristiansand

 

Lørdag 08. november 2014 – 5 timer fra kl. 10.00 til 15.00 – 950 kr.

Melder du deg på flere moduler samtidig, får du 100,- i rabatt per modul!

 

Gimlekollen MediesenterVåre dagskurs holdes i egnede lokaler på Gimlekollen noen få kilometer utenfor Kristiansand sentrum. Her leier vi lokaler av Mediehøyskolen som ligger i naturskjønne omgivelser i Bergtoras vei 120. Se veibskrivelse for de som ikke har vært på kurs her før.

 

Meld deg på her

 

Du kan gjøre ett av følgende for å melde deg på

 

  • Kontakt psykologspesialist Sondre Risholm Liverød på telefon 920 56 987. Send gjerne en SMS med navn, e-postadresse, samt ønskede kursmoduler (Modul 1 og/eller 2)
  • Send e-post med «påmelding», ønsket kursmodul(er), navn og telefonnummer til webpsykologene@gmail.com

 

Uansett hvilket alternativ du velger, vil du i løpet av én til to uker få tilsendt en faktura på mail, og betaling av denne bekrefter din plass på kurset. Melder du deg på flere moduler samtidig, angir du dette og får automatisk rabatt på 100 kr per modul på tilsendt faktura. Kursavgift for én modul er 950,-. Prisen inkluderer kursmateriell, kaffe, te, mineralvann og en enkel lunsj.

 

OBS! Vi har hatt problemer med vårt kontaktskjema, så det er midlertidig lagt ned. De som har meldt seg på via dette skjema i foregående uker, er dermed ikke registrert. Vi beklager dette, og håper de det gjelder kontakter oss på mailadressen angitt over slik at de kommer på deltakerlisten.

 

 

Kursets innhold i Modul 2

 

1. Time – Hjernens «operativsystem»

 

menneskets-psykeNoen ganger lever vi etter ideer og tanker som er feilaktige eller destruktive. Gjennom oppveksten påvirkes vi i relasjon til våre medmennesker, og det vi blir fortalt om oss selv som barn, inkorporeres ofte som en del av vår identitet og selvfølelse gjennom resten av livet. Hjernen er selve datamaskinen, men det psykiske operativsystemet vi bruker for å orientere oss i tilværelsen, er noe som installeres i takt med våre erfaringer og våre nærmeste relasjoner. Vi begynner kurset med å snakke litt om hjernens operativsystem. Følelser og tanker utgjør en viktig del av dette systemet, og selvutvikling handler blant annet om å være mer bevisst vårt indre liv for å unngå at vi lever livet på en mer eller mindre uheldig automatikk.

 

 

2. Time – Familien

 

identifisere familieproblemerDe fleste tilhører en familie eller har tilhørt en familie, og sannsynligvis er det slik at denne familien har påvirket oss som menneske. Familier har sin egen kultur, og på ett eller annet nivå blir vi en del av denne kulturen, enten vi vil eller ikke. Og dessverre er det slik at et familiesystem kan fanges i uheldige mønster, noe som kommer til å påvirke alle familiemedlemmene. På forrige kurs snakket vi om psykiske forsvarsmekanismer, og denne gangen tar vi et lignende perspektiv på familien. Disse teoriene er valgt som utgangspunkt fordi jeg mener de er pedagogiske og kan anspore oss til ettertanke i forhold til våre egne erfaringer fra familien.

 

3. Time – Hvordan kan man utvikle seg videre?

 

sosial intelligensHer tar vi for oss en spennende teori om noe som kalles spiraldynamikk. Måten vi tenker, føler og handler på er farget av kultur, miljø, erfaringer og mange andre faktorer. Vi ser oss selv og verden fra et bestemt ståsted, noe som også kan kalles et utviklingstrinn. Selvinnsikt og psykoterapi integrerer og skaper mer stabilitet på det nivået hvor vi befinner oss, mens mindfulness meditasjon viser seg å være en praksis som kan løfte oss opp til helt nye utviklingstrinn. Hva betyr det og hvordan foregår det? Her blandes psykologi, filosofi og sosiologi for å gi et slags overordnet blikk på hvordan vi som kultur og enkeltindivider har muligheten til å utvikle oss på positive måter.

 

 

Lunsj kl. 12.30

 

4. & 5. Time – Praksis & dialog

 

 

Mindfulness foredragPraksis – Meditasjon og mindfulness vil fungere som en naturlig overgang fra forrige time. Fra klokken 13.00 til 15.00 vil Nina Rostrup være med oss gjennom en del praktiske øvelser. Dialog – Mellom øvelsene er det rom for spørsmål og diskusjon. Vi setter også av litt tid helt på slutten av dagen for dialog rundt temaer eller spørsmål som har dukket opp i løpet av dagen.

 

 

 

Tilbakemeldinger på kurset fra tidligere deltakere

 

Vi evaluerer alle våre selvutviklingskurs i forhold til flere faktorer, og følgende gjennomsnitt bygger på over 400 tilbakemeldinger fra kursdeltakere. Streken angir gjennomsnittet av det folk har skåret på evalueringsskjemaene etter endt dagskurs.

 

Evaluering av kurs

 

Vi ber også om en skriftlig tilbakemelding fra våre deltakere, og vi er stolte av den begeistringen kursdeltakerne formidler etter dagskursene. Ny kunnskap, ettertenksomhet, praktiske verktøy og inspirasjon er noe av det kursdeltakerne sitter igjen med.

 

Vel møtt!

 

En tanke om “Modul 2 – Hverdagslivets psykologi, selvutvikling & mindfulness”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bare enda et WordPress-nettsted