Velkommen til kurs i Kristiansand

Mystisk_trapp

Kurset i Psykologi & Mindfulness som selvutvikling (modul 1 av 3) baserer seg på tradisjonell undervisning med rom for dialog og refleksjon underveis. Psykolog Sondre Risholm Liverød vil ta for seg ulike temaer, og presentere noen av de fremste psykologiske teorier på området. Poenget er å gjøre psykologien og filosofien praktisk anvendelig og relevant. Vi har fokus på selvutvikling, familieliv, parforhold, personlighet, selvtillit, psykiske forsvarsmekanismer, lederskap, lederutvikling, mellommenneskelige forhold, meditasjon og mindfulness.

 

Målet er å skape mer innsikt i menneskets psykologi og undersøke hvilke muligheter man har for personlig vekst og utvikling. Dette spørsmålet belyser vi både fra Vestens og Østens psykologi. Kronologien i kurset skal ta oss fra de mest basale til de mest sofistikerte nivåene i menneskets bevissthet. Dette er med andre ord et kurs om vårt indre liv, og ikke minst et kurs som ser på mulighetene for økt livskvalitet, mindre stress, mental balanse, styrkning av mellommenneskelige relasjoner, ledelse, egenledelse og selvinnsikt. (Det er ikke nødvendig å lese de anbefalte artiklene, men for de som er interesserte, kan det være et godt supplement til kurset. Alle artiklene er tilgjengelige her på WebPsykologen).

 

 

Første og andre time

PersonlighetsforstyrreslePersonlighetsutvikling & det mellommenneskelige: Her ser vi på hvordan vi dannes og utvikles som mennesker. Vi ser på hvordan tidlige erfaringer skriver seg inn i vår ”mentale biologi” og legger grunn for vår personlighet. Vi undersøker ulike personlighetstyper og fokuserer på hvordan innsikt i psykologisk utvikling kan være avgjørende for personlig vekst. Vi ser på ulike personlighetstyper i relasjo til lederegenskaper, og vi fokuserer på hvordan man omgås og gjensidig påvirkes av sine nærmeste.

 

 

 

 

Tredje

Kurstilbud webpsykologenPsykologiske forsvarsmekanismer: Akkurat som kroppen har et immunforsvar som verner oss mot bakterier og virus, har psyken et tilsvarende forsvarsverk som i bunn og grunn passer på at vi ikke overveldes av følelser. Her går vi gjennom menneskets psykologiske forsvar og ser på hvordan selvutvikling kan forstås som evnen til å styrke sine modne forsvarmekanismer. Å styrke sitt psykiske immunforsvar handler først og fremst om mer innsikt i de psykiske mekanismene, og det er hovedfokus gjennom denne økten. Samtidig er de psykiske mekanismene noe som utspiller seg mellom mennesker, og derfor vil forståelse av eventuelle problemer og konflikter i parforholdet få mye plass her.

Anbefaler artiklene som er skrevet under kategorien Forsvarsmekanismer.

 

 

Fjerde og femte time

 

Mindfulness mMeditasjon og psykoterapi i selvutvikling: I de siste timene stiller vi Vestens psykologi opp mot Østens visdomstradisjoner. Mindfulness, meditasjon og psykoterapi er sentrale temaer. Forskning på mindfulness kan vise til formidable helsegevinster på en rekke områder. Hjernen blir mer plastisk, vil lærer bedre, større konsentrasjon, mer mental balanse og vårt immunforsvar, både psykisk og fysisk, styrkes ved hjelp av mindfulness meningsloshetmeditasjon. Vi undersøker de virkningsfulle mekanismene i mindfulness fra et psykologisk perspektiv, og setter mindfulness opp mot en mer psykoterapeutisk selvutviklingsstrategi. Vestens psykologi har en lang tradisjon for selvinnsikt som nøkkelen til personlig vekst, og vi skal se på noen teknikker for å bli kjent med sine skyggesider og oppnå mer selvforståelse. Helt på slutten skal vi forsøke å besvare det kryptiske spørsmålet ”hvem er du?

 

Anbefalt lesestoff i forhold til meditasjon og selvransakelse

 

Hjernen som en muskel  «Hjernen er som en muskel, og dermed
kan vi trene den opp. Det er mye av
utgangspunktet for dette kurset.
«

 

 

Vi har nå to planlagte kurs:

Lørdag 18. oktober 2014 - kl. 10.00 til 15.00 - 5 timer, 950 kr.

Gimlekollen Mediesenter

Kurset holdes i egnede lokaler på Gimlekollen noen få kilometer utenfor Kristiansand sentrum. Her leier vi lokaler av Mediehøyskolen som ligger i naturskjønne omgivelser i Bergtoras vei 120. Se veibskrivelse.

 

 

Påmelding

 

Kontakt psykolog Sondre Risholm Liverød på telefon 920 56 987 eller fyll ut påmeldingsskjema under. Du vil deretter få tilsendt en faktura på mail i løpet av en ukes tid, og betaling av denne bekrefter din plass på kurset (I feltet «ønsket kursmodul» i påmeldingsskjemaet under skal det stå modul 1 for dette kurset. Melder du deg på flere moduler samtidig, angir du dette i feltet «eventuelle kommentarer». Da får du automatisk rabatt på 100 kr per modul på tilsendt faktura). Kursavgift for én modul er 950,-. Prisen inkluderer kursmateriell, kaffe, te, mineralvann og en lett lunsj. Vel møtt!

 

[contact-form 2 "kurs bestilling"]

 

 

Vel møtt!

 

 

wp4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bare enda et WordPress-nettsted