Videoforedrag – Vårt indre liv

BeFunky_ViewFinder 1I anledning verdensdagen for psykisk helse er psykologspesialist Sondre Risholm Liverød fra www.webpsykologen.no i Lyngdal for å snakke om forebygging og psykisk helse. Det blir et foredrag som dykker ned i menneskets psykiske liv og tar for seg et bredt spekter av temaer. Det er snakk om barn og barneoppdragelse, trassalder og barn i barnehage. Det er snakk om angst og depresjon, personlighet og dannelse av identitet og selvfølelse. Hvordan blir vi mennesker, hvordan forstår vi oss selv og hvordan kan vi forandre oss? Et hovedtema er språk og evnen til å sette ord på det som rører seg i vårt indre og i det mellommenneskelige. Freud, pupper, psykoterapi, fysisk aktivitet, UFOer, røyking, rusmisbruk og fjellklatring er også temaer som dukker opp i dette foredraget (!) Alt sammen presenteres i forhold til en slags biopsykologisk modell.

 

Her får du første del av foredraget hvor målet er å skape en forståelse av sammenhengen mellom våre tidligste erfaringer og hvordan vi utvikler oss som mennesker. Hvilke faktorer spiler inn i tilblivelsen av en voksen personlighet? I videoen leger Liverød vekt på hvordan spesielle erfaringer skriver seg inn i menneskets ”mentale biologi” I del 2 av dette foredraget går Liverød videre og snakker mer eksplisitt om personlighet og personlighetsutvikling. Del 2 av foredraget er postet under tittelen Personlighetstyper.

 

I videoforedraget under refererer Liverød til denne plansjen over menneskets grunnlegende emosjonelle styringssystemer. Det kan være greit å ha den å se på underveis i foredraget. 

Grunnleggende emosjonelt styringssystem  

 I dypet av menneskets psykologiske liv 

 


 

  

Psykologspesialist Sondre Risholm Liverød
WebPsykologen.no

4 tanker om “Videoforedrag – Vårt indre liv”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>